• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Dek Pharma Steroid Satışı

Dek Pharma Steroid Satışı

Vücut geliştirme ve egzersiz denince akla gelen ilk şey protein tüketimidir. Son zamanlarda hangi spor salonuna giderseniz gidin, birisinin protein bar veya benzeri takviyeler kullanarak bir çalkalayıcıda sürekli bir protein tozu karışımı hazırladığını göreceksiniz.


Protein tozları hayatımıza o kadar girdi ki onlarsız egzersiz yapmak ve sağlıklı bir vücut inşa etmek düşünülemez hale geldi. Peynir altı suyu, süt ve soya gibi birçok farklı kaynaktan üretilen protein tozları, kasların sağlıklı gelişimi için ihtiyacımız olan proteini sağlamamıza olanak tanır.


Bu yazıda, en iyi sonuçları almak için protein tozlarının içerikleri, nasıl ve ne zaman kullanılacağı hakkında size bazı tavsiyeler vereceğiz.


Protein Tozları

Spor salonuna giden birçok kişi, nedenlerine ve gerçekten ihtiyaç duyup duymadıklarına bakılmaksızın protein tozlarını diyetlerinde vazgeçilmez kılmıştır. Protein tozu kullanmanın temel nedeni, kasların ihtiyaç duyduğu günlük protein miktarını tamamlamaktır. Günde 3 veya 4 öğün yiyecekler sayesinde gerekli miktarı doğal yolla alabiliyorsanız protein tozu kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Ancak gerekli miktarlara ulaşamadığınızda protein tozları en faydalı dostumuz olur.


Tüm protein tozlarında esasen protein bulunmasına rağmen üretildikleri kaynak ve kullanım amaçları da farklılık gösterebilir. Hızlı ve kolay sindirilebildiği için başlamanız için önerebileceğimiz protein tozu türü peynir altı suyu protein tozudur.


Protein tozu alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar marka güvenilirliği ve ürünlerde bulunan miktardır. Yağ ve karbonhidrat miktarını düşük seviyelerde tutmaya özen gösterebilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz protein miktarını belirledikten sonra protein tozunu bilinçli bir şekilde kullanırsanız gereksiz yere paranızı boşa harcamayacaksınız.


Ne Zaman Kullanılır?

Doğru protein tozuna karar verdikten sonra, onu kullanma zamanı.


1. Yemek yerine kullanın

Özellikle sabahları kahvaltı yapmaya vakti bile olmayanlar için protein tozu ile hazırlayabilecekleri karışımlar ve besin değeri yüksek sebze ve meyveler yetiştirmektedir. İhtiyacınız olan malzemeler aşağıdaki gibidir:


1-2 kaşık protein tozu

1-2 kase sebze (ıspanak gibi)

1-2 avuç meyve (taze veya dondurulmuş olabilir)

1-2 yemek kaşığı sağlıklı yağ (fındık, yer fıstığı veya bazı tohumlardan elde edilen yağ)

Su veya süt

Yukarıdaki malzemeleri mikser yardımı ile karıştırarak kısa sürede elde edeceğiniz karışım güne sağlıklı ve enerjik bir başlangıç ​​yapmanızı sağlayacaktır. Hem erkekler hem de kadınlar, miktarlarını ihtiyaçlarına ve kilolarına göre değiştirerek bu karışımı hazırlayabilirler. Kadınların vücut ağırlıkları ortalama olarak erkeklerden daha düşük olduğu için protein ihtiyaçları da düşüktür. Bu nedenle 1 bardak protein tozu yeterli olabilir.


Günde 1 veya 2 kez öğünlerinizi değiştirmek için kendinize benzer karışımlar alarak protein ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Ancak şunu tekrar belirtmekte fayda var: Doğal olarak alınan yiyecekleri ve içeriklerini ihmal etmemek gerekiyor.


2. Egzersiz Sonrası Kullanın

Hepimiz, antrenmandan sonra kasların iyileşmesi ve bakımı için proteine ​​olan ihtiyacı açıkça ve net bir şekilde biliyoruz. Bu durumda da; Shakerda hazırlanan protein tozu, su veya süt ile hazırlanan karışımlar sayesinde kaslarımızın ihtiyacı olan proteini vakit kaybetmeden sağlıyoruz.


Protein tozlarının sindirimi, normal gıdalardan aldığınız proteinden çok daha hızlı gerçekleşir. Bu sayede kasların iyileşme ve gelişme süresi doğal olarak kısalır. Özellikle bazı besinleri sindirmekte zorlanan kişiler için protein tozları çok daha faydalı ve faydalı hale gelir.