• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Esculapian Labs Steroid Sipariş

Esculapian Labs Steroid Sipariş

B12 Vitamininin Faydaları

Suda çözünen B12 vitamini, özellikle sinir sistemi fonksiyonları için gereklidir. Folik asit ile birlikte doğum kusurlarının önlenmesinde önemli rol oynar. Esculapian Labs Steroid Sipariş Yine folik asit ve B6 vitamini ile kalp hastalıkları ve damar tıkanıklığını önlemede rol oynar. Beyindeki asetilkolin üretimini artırdığı ve sinir iletimini düzenlediği için Alzheimer hastalığında koruyucu rolü olabileceği düşünülmektedir. Normal büyüme, gelişimde olumlu bir rol oynar. Sinir hasarında tedavi edici rol oynar. Pernisiyöz anemi tedavisinde kullanılır. Gastrointestinal sistemin bir parçası ameliyatla alınmış hastalarda oluşabilecek B12 vitamini eksikliği semptomlarını önler. Vejeteryanlarda ve bir miktar emilim bozukluğu Esculapian Labs Steroid Sipariş olan hastalarda oluşabilecek B12 vitamini eksikliği semptomlarını önler. Bağışıklık sistemini ve sinir sistemini güçlendirir.


DNA molekülünü sentezler ve kırmızı kan hücreleri üretirler.


Hangi yiyeceklerde bulunur?


B12 vitamini folik asit ile alınmalıdır. Karaciğer, süt, yumurta beyazı, peynir, balık, et ve karideste bol, bitkilerde çok az miktarda bulunur. Sığır eti, dana ciğeri, böbrek, midye, dil balığı, Esculapian Labs Steroid Sipariş ringa balığı, uskumru, sardalya B12 vitamini içeren gıdalardır. Sebzeler B12 vitamini içermez.


B12 vitamini içeren besinler hakkında daha fazla bilgi edinmek için, B12 Vitamini Hangi Gıdalarda Bulunur? İçeriği okuyabilirsiniz.


Günlük ihtiyacın nedir?

Kadınlar ve erkekler için günlük ihtiyaç 2 mikrogramdır.


Eksikliği neye sebep olur?

B12 vitamini eksikliklerinde zihinsel ve sinirsel işlevler bozulabilir ve kulak çınlaması, uyuşma gibi belirtiler görülür. Yaşlılarda depresyonun en önemli nedenidir. Yaşlandıkça B12 vitamini emilimi için gerekli olan mide asidimiz giderek azalır. Besinleri emme yeteneğini kaybeden yaşlılarda B12 ihtiyacı giderek artar. Esculapian Labs Steroid Sipariş Bu nedenle 50 yaşın üzerindeki kişilerin B12 vitamini dışında almaları tavsiye edilir. Diğer suda çözünen vitaminlerin aksine vücut dokularında depolanabilir. Bu nedenle eksiklik belirtilerinin ortaya çıkması yıllar alabilir.


Ciddi B12 vitamini eksikliğinde sinir fonksiyonlarının bozulduğu kronik hastalıklar ortaya çıkar. Yaş ilerledikçe B12 vitamini eksikliği görülme sıklığı artar. Araştırmalar, 65 yaşın üzerindeki kişilerin yaklaşık% 40'ında B12 vitamini eksikliği olduğunu göstermektedir. Bundan dolayı bu yaşlarda görülen bazı Esculapian Labs Steroid Sipariş ruhsal bozuklukların ve depresyonun ortaya çıkabileceği düşünülmektedir. Alzheimer hastalığına benzer semptomlar verebilir ve eksiklik yıllarca devam ederse zihinsel bozukluk geri döndürülemez hale gelebilir.