• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

GEP Steroid Satışı

GEP Steroid Satışı

C vitamininin faydalarının en yoğun şekilde araştırıldığı alan kalp damar sağlığıdır. Yıllardır bilim adamları bizi kalp krizi ve felçlere neden olan plak oluşumlarına karşı uyarıyorlar. Bu nedenle araştırmacılar, C vitamininin plak oluşumu riskini azaltma olasılığını araştırıyorlardı.


C VİTAMİNİ

Çoğu insan artık kan değerlerindeki, kan basıncındaki ve vücut kitle indeksindeki yağ ve kolesterol oranına dikkat etmeye başlıyor. Bu bilgiler sadece damar içi sağlığı etkilemekle kalmaz, aynı zamanda aterosklerotik plak oluşumunu (gelecekte damar sertliğine yol açan) belirlemek için de kullanılır. Birkaç yıl önce bilimsel veriler, C vitamininin bu tür durumların ortaya çıkmasını önlemeye yardımcı olabileceğini ortaya koydu.


2000 yılında İngiliz araştırmacılar, 68-80 yaşları arasındaki 40 erkek ve kadında altı ay boyunca günlük 500 mg C vitamini ile plasebo ürününü karşılaştırdı. Çalışmada katılımcılar belirlenen miktarları üç ay boyunca kullandılar, bir hafta ara verdiler ve ardından üç ay boyunca tekrar kullanmaya devam ettiler. Böyle bir kullanım, kişisel farklılıkların ortadan kaldırılmasına yardımcı olacaktır. Çalışmanın sonuçları oldukça etkileyiciydi: gündüz sistolik kan basıncı ortalama 2 mm Hg azaldı ve bu düşüş en çok yüksek tansiyonu olan hastalarda görüldü. Kadınlarda sağlığı geliştiren yüksek yoğunluklu lipoprotein (HDL) düzeylerinde hafif bir artış oldu. Araştırmacılar, bu etkilerin "yüksek C vitamini alımı ile azalmış kardiyovasküler hastalık ve felç riski arasındaki ilişkiyi gösteren araştırmaları destekleyebileceğini" belirtti.


Kalp hastalığı riskini azaltma çabalarımızda, düzenli egzersiz sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmede önemli bir rol oynar. Dokulara oksijen açısından zengin kan akışı bu sürecin önemli bir parçasıdır ancak aynı zamanda serbest radikal oluşumuna da neden olur. Serbest radikal oluşumunu önlemek için egzersizi hayatımızdan tamamen çıkarmamız gerektiği anlamına gelmez. Birçok çalışma, C vitamini takviyelerinin yoğun egzersiz nedeniyle serbest radikal oluşumuna karşı çalışabileceğini göstermektedir.


C VİTAMİNİNİN YENİ KEŞFEDİLEN FAYDALARI

Solunum hastalıkları:

Çok çeşitli iyi tasarlanmış araştırmalar, düzenli C vitamini takviyesi almanın soğuk algınlığı sıklığını ve süresini azaltabileceğini göstermektedir.


Kanser:

Umut verici araştırmalar, C vitamininin diğer antioksidan ve antiinflamatuar takviyelerle birlikte kanserle mücadelede de faydalı olduğunu göstermektedir.


Şeker hastalığı:

İnsanlarda yapılan araştırmalar, C vitamini takviyelerinin diyabetli kişilerde kan şekerini düşürmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Ayrıca düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) seviyelerinde de azalma sağlar.


Mide Sağlığı:

C vitamini takviyesi almak, Helicobacter pylori bakterilerinin neden olduğu oksidatif hasara karşı koruma sağlayabilir. Bu bakterinin gastrit ve mide ülserlerine neden olduğu bilinmektedir. C vitamini almak da bu bakteriye karşı kullanılan antibiyotik miktarını azaltabilir ve neden olduğu gastrite karşı doğrudan koruyucu bir etkiye sahip olabilir. Ayrıca, yüksek C vitamini seviyeleri, uzun vadede daha düşük mide kanseri riski ile ilişkilidir.


C vitamininin genellikle güvenli olduğu ve iyi tolere edildiği bilinmesine rağmen, yine de birkaç hatırlatma yapmakta fayda var. Talasemi, anemi veya glukoz-6-fosfat eksikliği gibi hematolojik rahatsızlığı olanlar C vitamini kullanmadan önce doktora başvurmalıdır. Hamile kadınlar ve emziren anneler C vitamini takviyeleri konusunda aynı şekilde doktorlarına danışmalıdır.


C Vitamini İçeren Yiyecekler

Siyah frenk üzümü

kırmızı biber

kivi

Yeşil dolmalık biber

Portakal

çilek

Papaya

Brokoli

Maydanoz

Ananas

Brüksel lahanası

Karnıbahar

Mango

Limon

Greyfurt

Bezelye

Domates